четверг, 25 декабря 2008 г.

Депутати збільшують податок на рекламу

Згідно з ухваленим Верховною Радою в першому читанні законц про місцеві податки та збори, в десять разів збільшується рекламний збір. Ставка збору, яка раніше була 0,5%-1%, у новому законі встановлюються у розмірі від 0,5 до 5 відсотків від бази оподаткування.

Подвійна ставка оподаткування застосовується у разі рекламування алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів, знаків товарів і послуг (товарних знаків), інших об’єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої, пиво та тютюнові вироби.

За законопроект проголосувало 235 депутатів. Суб’єкт законодавчої ініціативи: Кабінет Міністрів України.

В пояснювальній записці, зокрема, йдеться й про наступне:
«запропоновано вдосконалення механізму справляння рекламного збору. Так, зокрема, визначено платників та податкових агентів збору, об'єктом оподаткування визначені послуги з виробництва та/або розповсюдження (розміщення) реклами, що надається рекламодавцю виробником та/або розповсюджувачем реклами на/у транспортних засобах, внутрішньої  і зовнішньої  реклами, а також під час провадження виставкової діяльності, передбачена сплата збору до тих місцевих бюджетів, де розміщена реклама».
Закон набуде чинності разом з вступом у силу закону про податок на нерухоме майно.

Источник: Marketing Media Review

Google Bookmarks Digg Reddit del.icio.us Ma.gnolia Technorati Slashdot Yahoo My Web News2.ru БобрДобр.ru RUmarkz Ваау! Memori.ru rucity.com МоёМесто.ru Mister Wong

Здесь можно оставить свои комментарии. Выпуск подготовленплагином wordpress для subscribe.ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий